Akupunktura a přidružené techniky

Jedna z nejúčinnějších léčebných metod pro zvládnutí bolestivých stavů pohybověho aparátu, bolestí velkých kloubů, neuralgií, bolestí hlavy, alergií, poruch menstruačních, funkčních zažívacích a dechových potíží. Harmonizuje energetické pochody organismu podle klasického čínského pojetí. Spočívá v aplikaci tenkých jehel do akupunkturních bodů daných systémem, který vytvořili staří Číňané. Vpich je mírně bolestivý (méně než injekce do svalu), ale po zavedení jehly již nesmí být cítit žádná bolest. Pokud ano, tak se jehla odstraní a případně se zavede znovu. Po vytažení jehel vzácně dochází ke zcela droboučkému výronu kapky krve, ještě vzácnější je modřinka, pokud se v podkoží poraní drobná žilka.

Aurikuloterapie – akupunktura na ušním boltci

Aurikuloterapie je účinná zejména za zmírnění bolesti, alergie a psychické problémy. Aurikuloterapii provádím pravidelně ve spojení s tělesnou akupunkturou.

Baňky – baňkování

Skleněné baňky se podtlakem pomocí tepla přisají ke kůži na akupunkturní jehly či mimo. Působí změnu prokrvení, metabolizmu v místech akupunkturních bodů a místech bolesti. Používají se zejména při bolestech v zádech, přikládají se na velké klouby a dobře působí na kašel po přiložení na hrudník, a to i malých dětí.