Kolagenové injekce

Kolagenové injekce reprezentují novou vysoce inovativní terapii potíží pohybového aparátu. Vynikajícím způsobem doplnily akupunkturu a zvýšily úspěšnost terapie o 20-30%. Mohou se používat i samostatně. Aplikace je podkožní a s výhodou do akupunkturních bodů. V léčbě je používám od r. 2013.

Kolagenové injekce obsahují:

  • kolagen, který působí proti ochablosti pojivové tkáně (dávka je v mikrogramech). Aplikují se v místech potíží, nastartují novotvorbu poškozených kolagenových mikrovláken, která jsou základní stavební součástí všech vazivových tkání – úponů šlach, kloubních pouzder, chrupavek, meziobratlových destiček a řady dalších tkání. 
  • transportní molekuly = látky rostlinného původu, které pomáhají transportu kolagenu do cílové tkáně

Výsledkem je zmírnění bolesti a zlepšení pohyblivosti zpomalením degenerace kloubů a přidružených tkání, a to vždy v té oblasti, pro kterou jsou určeny. Zároveň zmírňují poškození způsobené stárnutím, nesprávným držením těla, průvodními chronickými onemocněními, poraněními při úrazech.

Používá se aplikace 1-2 ampulí 1-3x týdně po dobu prvních dvou týdnů. Podle závažnosti a klinického stavu následuje jedno ošetření týdně do úlevy od bolesti.